ELEKTRON TIJORATDA QAYTARILISHLARNI OPTIMALLASHTIRISH VA ULARNING NATIJALARI - Bakhromjon, Soliev; Ismoilova , Muyassarxon (Потомки Аль-Фаргани, 2024)
Elektron tijorat sohasida qaytarilgan mahsulotlarni tahlil qilish biznes jarayonlarini optimallashtirish va xaridorlar ehtiyojlarini yaxshiroq tushunish uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada qaytarilgan mahsulotlarni tahlil qilish uchun ishlab chiqilgan desktop ilovasi va uning natijalari yoritilgan. Dastur yordamida qaytarilish sabablari, mahsulot kategoriyalari bo‘yicha qaytarilish ulushi, va umumiy zarar miqdori matematik modellash yordamida aniqlangan.